آموزش کراتین مو

کراتینه کردن مو

کراتینه کردن مو، فرایندی با ماهیت ترمیمی و زیبایی است که در آن موها به دلیل تقویت با کراتین و برخی مواد دیگر، کیفیت، انعطاف‌پذیری و جذابیت ظاهری بیشتری پیدا می‌کنند. صاف کردن به این روش درصورتی‌که به‌درستی انجام شود، ۶ تا ۱۲ ماه، ماندگاری کامل دارد و آثار آن معمولاً تا ۱۲ماه می‌ماند. خروجی فرایند کراتینه کردن تا حد بسیار زیادی به انتخاب درست مواد، بستگی دارد.

کراتین مو چیست؟

کراتین مو، پروتئینی است که بخش مهمی از ساختار مو را تشکیل می‌دهد و از مو در مقابل آسیب‌ها و تنش‌های احتمالی وارد به آن، محافظت می‌کند. کراتین نه‌فقط در موها، بلکه در پوست و ناخن‌ها هم نقش مهمی ایفا می‌کند. این پروتئین، در اندام‌ها و غدد داخلی نیز وجود دارد.

ویدیوی آموزش گام به گام کراتینه مو

 

کراتین را می‌توان از پر، شاخ و پشم حیوانات مختلف به دست آورد. این پروتئین، ماده‌ای کاربردی و بسیار مهم در امور آرایشی و ترمیمی موهاست. به دلیل اینکه کراتین، بخش مهمی از ساختار موها را تشکیل می‌دهد، محصولات و مکمل‌های حاوی کراتین می‌توانند به تقویت موها و افزایش زیبایی آن‌ها کمک کنند و به همین دلیل، این روش، یکی از متداول‌ترین و مؤثثرترین اقدامات درمانی و ترمیمی محسوب می‌شود.

آیا کراتینه کردن مو خطرناک است؟

همان‌طور که گفتیم، صافی به این روش، یکی از راهکارهای ترمیمی و درمانی کم‌عارضه بوده که تاکنون عارضه‌ای جدی برای آن گزارش نشده است. بااین‌حال، باید بدانیم که کراتینه موهای آسیب‌پذیر و ضعیف، می‌تواند به ریزش آن‌ها منجر شود. به همین دلیل کراتینه این نوع موها حتماً باید بعد از انجام عملیات ترمیمی مثل پروتئین درمانی، بوتاکس و … صورت گیرد. یعنی باید از طریق این عملیات، ابتدا میزان آسیب‌پذیری و شکنندگی موها را به 50 یا کمتر از 50 درصد برسانید و پس‌ازآن، اقدام کنید.

عامل مهم دیگری که باعث بروز نگرانی‌هایی در مورد مضرات این روش صافی شده است، استفاده از نوعی ماده شیمیایی در بعضی از مواد کراتین به نام فرمالدهید است که در اینجا قصد داریم قدری بیشتر درباره آن توضیح دهیم.

فرمالدهید چیست؟

فرمالدهید، نوعی ماده شیمیایی است که می‌تواند باعث ایجاد عوارض جدی مثل سوزش چشم و بینی، واکنش‌های آلرژیک پوستی، خونریزی بینی، مشکلات تنفسی و حتی سرطان‌های ریوی شود. برای حصول اطمینان از عدم وجود فرمالدهید در محصولی که برای کراتین مو خریداری می‌کنید، می‌توانید برچسب آن را با دقت مورد بررسی قرار داده یا از یک فرد متخصص کمک بگیرید.

متأسفانه میزان استفاده از مواد حاوی فرمالدهید در سالن‌های آرایشی بسیار بالاتر از حد معمول است که این می‌تواند در میان‌مدت و بلندمدت، خطراتی جدی را متوجه افرادی کند که با این مواد، سروکار دارند. هیدانتوئین DMDM، گلیوکسال، ایمیدازولدینیل، دیازولیدینیل اوره، پلیوکسی متیلن اوره، کواترنیوم 15 و هیدروکسی متیل گلیسینات، همه و همه جزء آن دسته از مواد شیمیایی هستند که فرمالدهید آزاد می‌کنند و در بعضی از محصولات مراقبتی و ترمیمی، از آن‌ها استفاده می‌شود.

هرچند توصیه می‌شود که در کراتین کردن از مواد فاقد فرمالدهید استفاده کنید اما واقعیت این است که صاف کردن موهای فر و وز، بدون استفاده از مواد شیمیایی حاوی ترکیبات سمی، نتیجه چندان مطلوبی ندارد. اما در این حالت هم باید از میزان متعادلی از مواد شیمیایی استفاده نموده و اینکه از انجام کراتینه در فضاهای تنگ و بسته جداً خودداری کرد.

مقاله علت صاف نشدن مو بعد از کراتینه به این مطلب مرتبطه که میتونید اون رو هم مطالعه کنید.

عوارض کراتین کردن موها

همان‌طور که گفتیم، اگر همه چیز اصولی و درست پیش برود، خطر یا عارضه‌ای جدی را متوجه افراد نمی‌کند. بااین‌حال باید بپذیریم که درصد زیادی از افراد، پرهیز از کار کردن با مواد حاوی فرمالدهید را جدی نمی‌گیرند که این می‌تواند عوارض بعضاً سنگینی را در میان‌مدت و بلندمدت برایشان در پی داشته باشد.

عوارض کراتینه کردن موها

انجام غیراصولی در این روش از دیگر مواردی است که می‌تواند عوارض و مشکلاتی جدی را برای موها ایجاد کند. انتخاب مواد غیراستاندارد، عدم پیروی از دستورالعمل استفاده از مواد کراتین و سوزاندن موها در مرحله اتو کشیدن از مهم‌ترین مواردی هستند که می‌توانند دردسرساز شده و به ریزش مو، شکنندگی و آسیب‌پذیری آن بینجامند. بنابراین نحوه صحیح کراتینه مو اهمیت خیلی زیادی دارد.

نکته دیگر اینکه پوست بعضی افراد به‌طور ذاتی، نسبت به مواد کراتینه، حساسیت نشان می‌دهد که این حساسیت معمولاً به شکل خارش، التهاب و قرمزی پوست بروز پیدا می‌کند. بنابراین در صورت وجود حساسیت‌های متوسط تا شدید، شاید بهتر باشد در استفاده از روش کراتینه مو، تجدیدنظر کنید.

بهترین روش کراتین مو چیست؟

صاف کردن دائمی مو با کراتینه، روش‌های مختلفی دارد که انتخاب بهترین روش، بیش از هر چیز به ترجیحات، اهداف، انتظارات و صدالبته حالت و وضعیت موهایتان بستگی دارد. مثلاً کراتینه برزیلی، یکی از پرطرفدارترین روش‌های کراتینه مو است که بعضاً با خودِ عملیات کراتینه کردن، اشتباه گرفته می‌شود. این روش برای رفع حالت وز یا فر موها، روشی بسیار مؤثر بوده و بدون تغییر حجم موها، لطافت و زیبایی آن‌ها را دوچندان می‌کند.

یا روش دیگری به نام کراتین ژاپنی (ریباندینگ) وجود دارد که برای انواع موها مناسب است و نسبت به روش کراتین برزیلی، دوام و ماندگاری بسیار بیشتری دارد. یا روش دیگری به نام کراتین اکسپرس وجود دارد که برای تقویت موهایی که به‌واسطه تماس با رطوبت، پُف کرده و حالتشان را از دست داده‌اند، راهکار خیلی خوبی می‌تواند باشد. به‌طورکلی، تناسب و کارایی هر یک از روش‌های کراتینه مو از فردی به فرد دیگر متفاوت است.

برای خرید وسایل مورد نیاز کراتینه مو کلیک کنید.

انواع کراتین مو

کراتین مو به دو نوع صاف کننده و احیاکننده تقسیم می‌شوند.

کراتین صاف کننده: از کراتین‌های صاف کننده مو همان‌طور که از نامشان پیداست، عمدتاً برای امور زیبایی مثل صاف کردن، درخشان کردن، حالت‌دهی به موها و به‌طورکلی، افزایش جذابیت بصری آن‌ها استفاده می‌شود که مواد مورداستفاده در کراتین برزیلی، در همین دسته قرار می‌گیرند.

یکی از کراتین ها کراتین کادیوو می باشد

کراتین احیاکننده: از کراتین‌های احیاکننده در وهله نخست، با هدف ارتقای سلامت موها، بهبود کیفیت، تقویت، افزایش ضخامت و کاهش آسیب‌پذیری آن‌ها استفاده می‌شود. هرچند که این نوع کراتین‌ها هم تا حدی، روی حالت و زیبایی موها، تأثیر مثبت می‌گذارند.

یکی از احیاکنندها کراتین هونما قهوه تلخ می باشد

چه موهایی نیاز به کراتینه کردن و چه موهایی نیاز به بوتاکس یا پروتئین درمانی دارد؟

این سؤالی متداول است که البته پاسخ ساده و واضحی دارد. به‌عنوان یک قاعده کلی، موهایی که میزان آسیب‌دیدگی آن‌ها، بیش از 50% باشد باید تحت عملیات بوتاکس یا پروتئین درمانی قرار بگیرند و موهایی را که درصد آسیب‌دیدگی آن‌ها، 50 یا زیر 50 باشد، می‌توان کراتینه کرد. فراموش نکنید که عملیات بوتاکس و پروتئین درمانی، یک پیش‌نیاز الزامی برای موهای آسیب دیده و ضعیف هستند. بنابراین هرگز نباید موهای ضعیف با میزان آسیب‌دیدگی بیش از 50% را در معرض عملیات کراتینه قرار دهید.

مطالب پیشنهادی : معرفی بهترین مارک های کراتینه مو

فواید کراتینه مو

کراتین مو یکی از بهترین و درعین‌حال کم‌عارضه‌ترین روش‌های درمانی و ترمیمی مو است که همه افراد با هر جنس و مدل مویی می‌توانند از مزایای آن استفاده کنند. کراتین کردن مو، ضمن تقویت موها، آن‌ها را صاف، حالت پذیر و درخشان می‌کند و به‌شرط انجام صحیح مراحل کار، هیچ صدمه‌ای به موها نمی‌زند.

آثار آن، معمولاً حداکثر تا دو ماه و نیم باقی می‌ماند و پس‌ازآن موهایتان به‌تدریج به فرم و حالت قبل بازمی‌گردد. مواد مورداستفاده در این روش درمان، با پر کردن حفره‌های موجود در ساقه‌ها به افزایش کیفیت و ارتقای زیبایی آن‌ها می‌انجامد. ضمن آنکه، این روش ، فرایند سختی نبوده و همان‌طور که دیدیم، به اقدامات مراقبتی پیچیده و زیادی نیاز ندارد. نکته مهم دیگر اینکه هم خانم‌ها و هم آقایان می‌توانند بدون هیچ مشکلی از این روش ترمیمی مو استفاده کنند.

مطالب پیشنهادی: فواید کامل کراتینه کردن مو که قبل از انجام باید بدانید

بوتاکس مو

بوتاکس مو، یک راهکار ترمیمی و درمانی پرطرفدار دیگر است که معمولاً آن را زیاد با کراتین کردن مقایسه می‌کنند. البته این دو روش در عین داشتن برخی شباهت‌ها، تفاوت‌های زیادی با یکدیگر دارند. بوتاکس مو، روشی برای رفع نازکی و شکنندگی موهاست که در آن، فیبرهای مو با مواد تقویتی، پوشانده شده و موها ظاهری جذاب و سرزنده‌تر به خود می‌گیرند و البته برای صاف کردن و نرم کردن موهای فر و وز هم زیاد از این روش استفاده می‌شود.

بوتاکس مو، برای افرادی که دارای موهای نازک، ضعیف، کم‌حجم و شکننده و آسیب‌دیده (بیش از 50%) هستند، بهترین گزینه ممکن است هرچند که همه می‌توانند، از این روش ترمیمی و زیبایی، استفاده کنند. البته درست مثل کراتینه مو، انتخاب مواد استاندارد و مرغوب در بوتاکس مو نیز اهمیت بسیار زیادی دارد.

فرق بوتاکس مو با کراتینه

همان‌طور که گفتیم بوتاکس و کراتین کردن مو، در عین شباهتی که از برخی جنبه‌ها با یکدیگر دارند، نسبت به هم دارای تفاوت‌های اساسی هستند.

نخستین وجه تمایز بین این دو، مواد مورداستفاده در آن‌هاست. درحالی‌که بیشتر مواد کراتینه حاوی ترکیبات شیمیایی و مصنوعی هستند، موادی که در بوتاکس از آن‌ها استفاده می‌شود، معمولاً از نوع ترکیبات ارگانیک بوده و ماهیت طبیعی‌تری دارند. به همین دلیل، واکنش‌های آلرژیک پوست نسبت به بوتاکس، معمولاً بسیار کمتر است.

میزان دوام و پایداری، دومین فرق مهم بوتاکس با کراتینه است که این شاخص در کراتینه با 6 ماه، حدوداً 2 ماه بیشتر از بوتاکس است.

به سومین تفاوت مهم بین بوتاکس با کراتینه در بخش‌های قبل در چند نوبت، اشاره کردیم. همان‌طور که گفتیم از بوتاکس می‌توان برای صاف کردن انواع موها اعم از قوی و ضعیف استفاده کرد اما کراتین ‌فقط روی موهایی قابل‌اعمال است که میزان آسیب‌دیدگی آن‌ها 50 یا زیر 50 درصد باشد.

مقایسه گلت مو با کراتینه مو

  • گلت مو و کراتین، هر دو از راهکارهای صاف کردن مو هستند اما این دو روش، تفاوت‌های زیادی با یکدیگر دارند که در اینجا به مهم‌ترین این تفاوت‌ها اشاره می‌کنیم:
  • کراتین مو، به دلیل برخورداری از مواد کراتینی و موردنیاز مو، ماهیت تقویتی دارد اما گلت مو که به آن ریباندینگ نیز گفته می‌شود، به دلیل داشتن مواد شیمیایی زیاد، ماهیت تخریبی دارد که می‌تواند به ساختار مو آسیب برساند.
  • کراتینه کردن را می‌توان روی هر نوع مو اعم از طبیعی، رنگ‌شده و دکلره پیاده کرد درحالی‌که نتیجه گلت زدن به مو جز برای موهای طبیعی، معمولاً چندان رضایت‌بخش نیست.
  • این روش، طوری موها را صاف می‌کند که می‌توان آن‌ها را به حالات مختلفی درآورد اما بعد از گلت مو، دیگر نمی‌توان حالت دلخواه را به موها داد.
  • به‌طورکلی، گلت مو، روشی بسیار قدیمی برای صاف کردن موهای فر، وز و مجعد است و امروز با وجود روش‌هایی مثل کراتینه کردن، بوتاکس و … کمتر کسی از آن استقبال می‌کند.

توجه: اگر قصد رنگ کردن موهای خود را دارید حتما از رنگ بدون آمونیاک برای موهای کراتینه استفاده کنید.

نحوه کراتینه مو

با توجه به محبوبیت زیاد این روش صافی، در اینجا قصد داریم نحوه کراتینه مو را به‌صورت مختصر و مفید، توضیح دهیم. شما می‌توانید با استفاده از این آموزش،می توانید در خانه،آرایشگاه یا سالن‌های آرایشی را به‌خوبی یاد بگیرید و انچام دهید. به صورت دقیق فرایند زیر را به‌صورت گام به گام دنبال کنید:

    1. موها را با شامپو قبل کراتین، بشویید تا کوتیکول‌های مو کاملاً باز شوند. این کار را همراه با مکثِ کفِ یک‌دقیقه‌ای انجام دهید. موهای طبیعی سه بار، موهای رنگ شده دو بار و موهای دکلره شده، یک ‌بار باید شسته شوند. به‌طورکلی شستشوی سر، پای ثابت و همیشگی در آموزش کراتینه و احیا مو و روش‌های ترمیمی دیگر است.استفاده از شامپو قبل کراتین
    2. موها را در دمای اتاق و با حوله تا جایی خشک کنید که 20 تا 30 درصد رطوبت آن باقی بماند. البته این میزان در روش‌های مختلف کراتینه کردن متفاوت است. مثلاً در کراتینه برزیلی معمولاً به 10 تا 15 درصد رطوبت مو نیاز داریم.

خشک کردن موها

    1. با استفاده از یک شانه مناسب، سر را با توجه به حجم موها به 4 الی 8 بخش تقسیم کنید و گیره بزنید.

بخش بندی موها

    1. مواد را توی کاسه مخصوص کراتین ریخته و حالا مواد کراتین را به‌طور یکنواخت روی موهای هر یک از نواحی سر بمالید تا کاملاً آغشته شوند. برای آغشتن بهتر موها به مواد، تارها را از ساقه به سمت ریشه با استفاده از دو انگشت، ماساژ دهید. این کار به بازتر شدن کوتیکول‌های مو کمک زیادی می‌کند. پس از ماساژ هر لاین از موها، آن‌ها را توسط یک شانه با دندانه‌های ریز، شانه بزنید. توجه داشته باشید که عملیات مواد گذاری نباید بیشتر از 40 دقیقه طول بکشد.

مواد گذاری

    1. حالا باید قدری صبر کنید تا مواد به‌خوبی روی موها بنشیند. برای موهای عادی که فر و وز نیستند و شکنندگی و آسیب‌پذیری خاصی ندارند، 20 الی 30 دقیقه، مدت‌زمان مناسبی برای مکث است. درصورتی‌که موها فر یا وز بوده و تارهای ضخیم داشته باشند، می‌توان زمان مکث را تا نهایتاً یک ساعت تمدید کرد اما اگر ضخامت موهای فر یا وز زیاد نباشد، 40 دقیقه، زمان مناسبی برای مکث خواهد بود.

ازآنجاکه ممکن است در مرحله مواد گذاری، موها بیش‌ازحد به مواد کراتینه آغشته شده باشند، به تازه‌کارها توصیه می‌شود که لاین‌های مو را با شانه‌های دندانه‌ریز، شانه بزنند تا مواد اضافی و سفیدرنگ کراتینه از موها جدا شوند.

شانه کردن موها

    1. موها را بسته به جنس آنها بین ۲۰ تا ۴۰ دقیقه کاور پلاستیکی بکشید و ۱۰ دقیقه اخر این تایم باد ولرم سشوار را بر روی کاور بگیرید.

باد ولرم بر روی موها

    1. در این مرحله باید عملیات سشوار و براشینگ (حالت‌دهی) را انجام دهید. موهای حساس، ظریف و شکننده، نیازی به براشینگ ندارند و کافی است آن‌ها را با باد سشوار بالأخص در نواحی ریشه به‌خوبی خشک کنید.

براشینگ

  1. حالا باید موها را با دمایی بین 190 تا 230 درجه، با رعایت قواعد اتوکشی، اتو بکشید.(اتو پیشنهادی : اتو موی مجستیک)
    • حرارت اتو مو برای موهای ضخیم بین ۲۰۰ تا ۲۳۰ درجه
    • برای موهای متوسط ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه
    • برای موهای رنگ و دکلره اسیب دیده ۱۷۰ تا ۱۸۰ درجه

    موها را در لاین‌های با ضخامت کم (ترجیحاً 2 تا 3 سانتی‌متر) با دقت و حوصله اتو کنید. مشروط به مواد گذاری مناسب و سبک بودن مو، هر لاین مو را بین ۵ تا ۲۵ بار (طی دو مرحله 4 یا 6 مرتبه‌ای) اتو کنید.

    تقسیم بندی موها

    • برای موهای ضخیم ریشه موها ۲۵ ساقه مو ۲۰ و انتهای مو را ۱۵ مرتبه اتو کشی کنید
    • برای موهای متوسط ریشه موها ۲۰ ساقه مو ۱۵ و انتهای مو را ۱۰ مرتبه اتو کشی کنید
    • برای موهای رنگ و دکلره شده ریشه مو ۱۵ ساقه مو ۱۰ و انتهای مو را ۵ مرتبه اتو کشی کنید

  2. چند دقیقه صبر کنید تا دمای مو به حالت نرمال برسد. حالا می‌توانید موها را در سرشور به‌طور کامل آبکشی کنید و بعد از این کار، آن‌ها را با ماسک مو به‌خوبی و به مدت حدوداً سه دقیقه ماساژ دهید و مجدداً سر را آبکشی کنید. پس از گرفتن آب موها، نم آن‌ها را ابتدا باید با حوله بگیرید و بعد با باد گرم سشوار از بالا به پایین، موها را هم‌زمان با برس کشیدن آن‌ها، کاملاً خشک کنید.برای نتیجه بهتر می توانید از روغن آرگان یا سرم مو استفاده کنید.

برای خرید کراتین مو به صورت میلی و پک به فروشگاه موتاب مراجعه کنید

کراتین مو در زمان پریودی

در زمان پریودی نمی توانید کراتین کنید و دقت کنید ۱۰ روز قبل یا بعد از پریودی کراتینه کردن را انجام دهید.

مراقبت پس از کراتینه مو

موفقیت روش کراتینه مو خانگی یا سالنی، تا حدی هم به مراحل بعد از انجام کار بستگی دارد. برای آنکه این روش درمان و صافی، به تجربه‌ای دلپذیر برایتان تبدیل شود، باید حتماً به ملاحظات و اقدامات مراقبتی بعد از آن، توجه ویژه‌ای داشته باشید که مهم‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از:

  • نبستن موها و عدم استفاده از کلیپس، گیره و سایر افزونه‌های فیزیکی حداقل تا 48 ساعت بعد از این فرایند.
  • استفاده از شامپوهای فاقد سولفات (فری سولفات)
  • نرفتن به استخر و چشمه‌های آب گرم معدنی؛ کلر و املاح موجود در آب استخر و چشمه‌های آب گرم، می‌توانند به مو آسیب برسانند. در صورت انجام هر یک از این فعالیت‌ها، حتماً موها را به‌خوبی ببندید و از رسیدن آب به آن‌ها جلوگیری کنید.
  • خشک کردن کامل موها بعد از هر بار استحمام
  • استفاده از ماسک‌های مغذی
  • استفاده منظم شبانه از روغن آرگان
  • اگر زیاد عرق می کنید به هنگام ورود به خانه موهایتان را با اب خالی بشویید زیرا عرق نمک دارد و باعث از بین رفتن کراتین می شود
  • اگر حمام آفتاب می گیرید موهایتان را با روغن آرگان چرب و سپس کاور کنید

فراموش نکنید که رعایت اصول و ملاحظات مراقبتی، در پایداری این عملیات و به‌طورکلی هر نوع اقدامات ترمیمی و مراقبتی دیگر، نقش بسیار مهمی دارند.

مطالب مرتبط : مراقبت از مو بعد از کراتینه

آموزش کراتینه مو آقایان

این روش، نه‌فقط بین خانم‌ها، بلکه نزد آقایان نیز روشی پرطرفدار برای تلطیف و صاف کردن موهاست. این محبوبیت تا جایی پیش رفته که خیلی از آقایان حتی نحوه کراتینه ریش را هم می‌آموزند و آن را انجام می‌دهند. اساساً روش انجام این فرایند بین خانم‌ها و آقایان تفاوت زیادی ندارد. فقط اینکه در خانم‌ها به دلیل حجم موی بیشتر، باید با دقت بیشتری انجام شود. به‌طور خلاصه، نحوه کراتینه مو مردانه به شرح زیر است:

  1. موها را با یک شامپوی قلیایی شستشو داده تا فلس‌ها و کوتیکول‌های مو، برای دریافت مواد کراتینه، کاملاً باز شوند.
  2. موها را طوری خشک کنید که 10 الی 20 درصد رطوبت ناشی از شستشو، باقی بماند.
  3. سر را به چهار ناحیه تقسیم نموده و موهای هر بخش را به‌طور یکنواخت و متعادل، به مواد کراتینه آغشته کنید. پس از کاور کردن موها معمولاً به مدت سه‌ربع، صبر می‌کنیم تا مواد، کاملاً روی موها، بنشیند. برای موهای فر و وز، باید ده الی پانزده دقیقه، بیشتر از زمان معمول صبر کنیم.
  4. موها را با باد گرم سشوار (نه باد داغ) همراه با برس کشیدن، سشوار کرده و تا 80% خشک می‌کنیم.
  5. در آخرین مرحله، موها را با رعایت اصول، با دقت و حوصله، اتو می‌کشیم.

نحوه کراتینه مو آقایان

کراتین بیوتانیکس پرایم بهترین گزینه برای موهای آقایان می باشد که کیفیت اورجینال این کراتین را می توانید به صورت پک یا میلی از فروشگاه اینترنتی موتاب تهیه کنید.

نحوه بوتاکس مو

نحوه بوتاکس مو، تا حد زیادی به فرایند کراتینه کردن مو، شباهت دارد. به‌طور خلاصه برای بوتاکس کردن مو:

  1. ابتدا موها را به‌منظور باز شدن کوتیکول‌ها و همین‌طور زدودن هرگونه مواد شیمیایی یا ناخالصی، به‌خوبی و ترجیحاً دو بار با شامپوی قلیایی شسته و سپس تا 50% خشک کنید.
  2. مواد یا محلول بوتاکس را در حجم مناسب به‌طور یکنواخت، طوری که کل موها را به‌خوبی پوشش دهد، روی قسمت‌های مختلف سر مالیده و ماساژ دهید.
  3. موها را کاور کرده و قدری صبر کنید (معمولاً 45 دقیقه) تا مواد به‌خوبی روی سرتان بنشیند. البته موهای فر و وز به ده الی پانزده دقیقه زمان بیشتر نیاز دارند.
  4. موها را در همان حالتِ کاور شده، به مدت ده دقیقه در معرض باد گرم سشوار قرار دهید تا مواد به بهترین شکل ممکن، جذب موها شوند.
  5. کاور را برداشته و با سشوار و برس، موها را خشک کنید.
  6. هر لایه مو را با دمای 200 درجه و بین 8 الی 10 بار، اتوکشی کنید.
  7. موها را تا 48 ساعت قرنطینه کرده و از خیس شدنشان جلوگیری کنید.
  8. بعد از گذشت دو روز، موها را نمدار کرده و با استفاده از ماسک تثبیت، ماساژ دهید. پس از 15 دقیقه، ماسک را از روی سر آبکشی نموده و در انتها موها را خشک کنید.

نحوه پروتئین تراپی

نحوه پروتئین تراپی هم تا حد زیادی به عملیات کراتینه کردن مو شبیه است. برای پروتئین تراپی مو:

  1. موها را با شامپوی قلیایی شستشو دهید. توصیه می‌شود مثل کراتینه کردن، موهای طبیعی را سه بار (با مکث شامپوییِ یک‌دقیقه‌ای)، موهای رنگ‌شده را دو بار و موهای دکلره شده را یک‌بار بشویید.
  2. موها را ترجیحاً با ماساژ ملایم حوله و در دمای اتاق (بدون استفاده از باد سشوار) طوری خشک کنید که 30 الی 40 درصد رطوبت در آن‌ها باقی بماند.
  3. سر را به چهار ناحیه تقسیم کنید و پروتئین را در حجم نسبتاً کم و درعین‌حال با دقت و سرعت روی موهای هر یک از نواحی سر به‌طور یکنواخت بمالید.
  4. پس از مواد گذاری، موها را با یک پوشش پلاستیکی کاور کنید و یک ساعت زمان مکث دهید. این یک ساعت را به دو تایم سی‌دقیقه‌ای تقسیم کنید. در سی دقیقه اول مشتری را در معرض حرارت ملایم دستگاه بخور مو یا سشوار کلاهی قرار دهید و پس از اتمام کار، سی دقیقه دیگر صبر کنید.
  5. مجدداً موها را به‌طور کامل و بدون شامپو، آبکشی کرده و با استفاده از یک ماسک مغذی، آن‌ها را در سرشور، به مدت سه دقیقه ماساژ دهید و دوباره ریشه‌های مو را آبکشی و سپس آن‌ها را آبگیری کنید.
  6. در آخرین مرحله با استفاده از حرارت سشوار و برس، به موها حالت دهید یا آن‌ها را اصطلاحاً براشینگ کنید.

مطالب مرتبط: تراپی مو چیست و انواع آن

سخن آخر

در این مطلب تلاش کردیم که ضمن آموزش کراتینه و ویتامینه مو، اکثر مباحث فرعی و درعین‌حال مهمِ پیرامون کراتینه را نیز مورد بررسی قرار داده و دراین‌بین، درباره روش‌های دیگر ترمیمی و زیبایی مو مثل بوتاکس، پروتئین درمانی و گلت، توضیحاتی مفید ارائه دهیم. البته ممکن است در یک مقاله یا آموزش تصویری کراتینه کردن مو در خانه، روش انجام کار، قدری متفاوت از این مطلب باشد که این تفاوت‌ها در بیشتر مواقع به روش کراتینه و همین‌طور ترجیح و سلیقه فرد آموزش‌دهنده مربوط می‌شود.

محیا بخشی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *