فرق ریباندینگ با کراتین چیست؟

فرق کراتین با ریباندینگ

فرق ریباندینگ با کراتین به‌عنوان دو ماده صاف کننده مو، از موضوعات پرمخاطب بوده و آمار بالایی از سرچ‌های فضای مجازی را به خود اختصاص داده است. دلیل آن را هم می‌توان در اشتیاق افراد به دانستن بهترین راه‌های ترمیم و تقویت تارهای مو دانست.

با وجود محصولات بهداشتی و تقویتی فراوان در بازار آرایشی، این روزها انتخاب نمونه‌های مناسب نیاز به حمع‌آوری اطلاعات کافی و شناخت مراجع معتبر برای خرید دارد. همینطور آگاهی از نحوه کاربرد این متدها و تاثیر آن بر موها هم در انتخاب مورد مناسب موثر است. همان موضوعی که این مطلب بر اساس آن نوشته شده است.
در این نوشتار:

  • به دلایل علاقه مردم به موهای صاف و فواید آن می‌پردازیم.
  • خلاصه‌ای از پروسه کراتینه کردن و ریباندینگ موها و تفاوت‌های موجود بین این دو را با هم مرور می‌کنیم.
  • به این پرسش که کراتین یا ریباندینگ کدامیک برای مو مفیدتر است پاسخ می‌گوییم.

موها و نقش مهمی که در سلامتی و زیبایی دارند

موها دنیای شگفت‌انگیز و زیبایی دارند که نشانه‌های گویایی از سلامتی را در خود نهفته دارند. به‌دلیل تاثیر بالای موها در زیبایی چهره افراد و بازخورد اجتماعی زیادی که این موضوع در پی دارد، همه مایلند موهای سالم و زیبایی داشته باشند. اما گاه عوامل گوناگون خارج از بدن با عوامل داخلی همراه شده و به مشکلاتی در سلامتی موها می‌انجامد. عوامل متعدد و گوناگونی از کاربرد رنگ موهای مختلف و متوالی تا سشوار و اتوی مو و استفاده از مواد شیمیایی گوناگون، به موها آسیب می‌زنند.

مجموعه این عوامل، نیاز و اشتیاق مردم به ترمیم کننده‌های مو را در سال‌های اخیر بیشتر کرده است. کراتینه کردن و ریباندینگ موها، دو مورد از رایج‌ترین و پرطرفدارترین روش‌های انجام این کار هستند. آگاهی از فرق ریباندینگ با کراتین در انتخاب روش مناسب برای ترمیم مو اهمیت زیادی دارد.

چرا همه ما مایلیم موهایی صاف و لخت داشته باشیم؟

موهای صاف و ابریشمی، علاوه بر زیبایی از مزیت شانه خوردن آسان و راحتی در انجام انوع آرایش مو و شینیون‌های متنوع نیز بهره‌مندند. موهای وز و فر مشکل‌تر حالت دلخواه را به خود می‌گیرند و این حالت را زودتر هم از دست می‌دهند. موردی که کار آرایش آنها را به کاری دشوار و طولانی بدل می‌کند.
اضافه بر این صافی تارهای مو نشان دهنده سلامت آنها بوده و خبر از وجود میزان کافی از موادی می‌دهد که رشد و بقای مو به آن وابسته است.

موهای صاف

ریباندینگ بهتر است یا کراتین؟

راه‌های مختلفی برای ترمیم و تقویت موها وجود دارد که کراتینه کردن و ریباندینگ دو نمونه از معروف‌ترین و رایج‌ترین آنها هستند. گرچه نتیجه هر دو صافی و براق شدن موهاست، اما در روش انجام و مواد مورد استفاده برای این کار تفاوت‌های اساسی وجود دارد. هم‌چنین فرق ریباندینگ با کراتین مو در مراقبت‌های پس از انجام کار هم کم نیست.
برای مقایسه این دو مورد، بهتر است تفاوت ریباندینگ با کراتین، روش اجرا و مراقبت‌های پس از انجام هر یک از این دو را به‌طور جداگانه بررسی کنیم.

از پروتئین معجزه‌گر مو و تاثیرات آن بیشتر بدانیم!

مهم‌ترین این مواد، پروتئینی به نام کراتین است که بافت مو از آن شکل گرفته است. این نوع پروتئین، به‌شکل طبیعی در تار موی انسان و دیگر موجودات زنده وجود دارد. کمبود این ماده در مو، باعث شکنندگی، شاخی و وز شدن موها شده و لطافت و درخشندگی را از آنها می‌گیرد. در این شرایط و برای درمان موها و بازگشت آنها به حالت اصلی، بخش‌های فاقد پروتئین کراتینه می‌شوند.

صافی و ترمیم مو با پروتئین

کراتین، به حالت طبیعی در ساختار مو وجود دارد، اما به دلایل مختلف از قبیل رنگ زدن مرتب و متوالی موها و کاربرد مواد شیمیایی بر روی آنها، از میزان این ماده در موها کاسته شده و نهایتا لطافت و نرمی و درخشندگی خود را از دست می‌دهند. افرادی با موهای وزوزی و مجعد، به‌طور طبیعی با کمبود این ماده مواجه هستند. خوشبختانه برای ترمیم موها در هر دو دسته این افراد راه حل‌های عملی وجود دارد.

کراتینه کردن مو چیست و چگونه انجام می‌گیرد؟

برای افزودن کراتین لازم به متن موها، از عملیاتی با همین نام در آرایشگاه کمک می‌گیرند. البته انجام این مراحل کراتینه در منزل نیز امکان‌پذیر است. اما به دلیل حساسیت موضوع و نیاز به انجام تخصصی و دقیق آن، انجام این کار در منزل توصیه نمی‌شود. فرق ریباندینگ با کراتین در تاثیرگذاری آنها بر تارهای مو و تقویت یا ضعیف کردن آنها زیاد است.
کراتینه، عملی تدریجی است که در چندین مرحله و تا صاف و ترمیم شدن کامل موها انجام می‌گیرد.

برای اطلاع از قیمت مواد کراتینه مو کلیک کنید.

هرقدر میزان تخریب صورت گرفته در موها و کمبود پروتئین در آنها بیشتر باشد، هزینه و زمان لازم برای این کار بیشتر است. پس از انجام کامل این عملیات، موها تا چندین ماه صاف و بدون پیچش و مشکل باقی می‌ماند. البته میزان تاثیر و ماندگاری این حالت در افراد و شرایط مختلف بسیار مختلف و متفاوت است.

پروتئین وارد شده به موها در این عملیات، کوتیکول‌های آسیب دیده مو را ترمیم می‌کند. اما ماندگاری این حالت ترمیم شده، در افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است. این مدت بسته به میزان و نحوه شستشوی موها این مدت بین چند هفته تا چند ماه متغیر است.

صافی کراتین

برای کسانی که موهای خود را با این روش ترمیم می‌کنند، توصیه‌هایی عملی و نه‌چندان دشواری مانند مصرف شامپوهای ویژه وجود دارد که در صورت رعایت آنها می‌توانند مدت ماندگاری کراتین روی موهای خود را طولانی‌تر کنند.

عمل ریباندینگ چیست و موها چه واکنشی به آن نشان می‌دهند؟

ریباندینگ یا صافی مو به شیوه ژاپنی، به عملی گفته می‌شود که طی آن، موها صد در صد صاف می‌شوند. دلیل نامگذاری این روش به نوع و صافی موهای مردم ژاپن و شباهت نتیجه کار با این فرم مو دارد.

مشکل اساسی این است که موهای صاف شده با این روش کاملا لخت شلاقی و بی‌حالتند، در حالی که محل رویش مو در بخش ریشه، با حالت اصلی و وز و مجعد رشد کرده و از حالت صافی و ترمیم شده در آن خبری نیست! به این ترتیب، با رویش تنها چند سانتی‌متری موها، زحماتی که برای انجام این کار صورت گرفته بی‌نتیجه می‌شود. در صورتی که مایل به انجام مجدد عمل ریباندینگ باشیم، لازم است به مدت چند ماه صبر کرده و پس از آن نیز، تنها مجاز به انجام این عمل بر روی بخش‌های تازه روییده موها هستیم. این هم یکی دیگر از موارد فرق ریباندینگ با کراتین است.

ریباندینگ

انجام ریباندینگ، بسته به بلندی و پرپشتی موها در زمانی بین ۳ تا ۸ ساعت انجام می‌شود. کار با شستشو و خشک کردن ملایم موها آغاز شده و بایستی مو را با شامپو قبل بشویید.

ماده مصرفی در این نوع صافی مو، آمونیوم تیوگلیکولات نام دارد و طی ۳ یا ۴ مرحله موها را صاف می‌کند. مدت انجام کار و میزان مصرف مواد در این عملیات، بسته به میزان نیاز مو به صافی و ترمیم متفاوت است. این نوع صافی تاحدود زیادی دارای ماندگاری دائمی است و ساختار مو را بطور کلی دستخوش تغییر می‌کند. اما موهای ریباند شده نیاز به نگهداری و مراقبت نیز دارند. عمده‌ترین این مراقبت‌ها عبارتند از:

  • قبل از انجام ریباندینگ، موها نباید هیچگونه ماده شیمیایی یا رنگ داشته باشند.
  • تا ۳ روز پس از انجام ریباندینگ، به‌هیچ عنوان نباید موها را خیس یا شانه کرد.
  • موهای ریباند شده را نباید تا کرده یا روی متکا به صورت خم شده قرار داد.
  • کاربرد شامپوهای معمولی پس از انجام این عمل مجاز نبوده و باید از شامپو بدون سولفات استفاده کنید

کراتین مو بهتر است یا ریباندینگ؟

اکنون و با توجه به تمام توضیحاتی که داده شد، این پرسش مطرح می‌شود که از میان این دو نوع عملیات صافی مو، کدامیک بهتر است؟

هر دو نوع این محصولات و روش‌های صافی مو، طرفداران خاص خود را دارد. اما باید اذعان کرد کراتینه یا احیای مو، با توجه به خواصی که در ترمیم کوتیکول و تقویت موها دارد، می‌تواند برای موها مفیدتر باشد. هم‌چنین انجام عمل کراتینه، برخلاف ریباندینگ مو نیاز چندانی به پیش زمینه و انجام مقدمات ندارد.
مراقبت‌های پس از انجام ریباندینگ و ترمیم بخش‌های آسیب دیده در موهای ریباند شده زیاد، جدی و تاحدودی دست و پاگیر هستند.

مطالب مرتبط: معرفی بهترین برندهای کراتینه مو با صافی بسیار بالا

کلام پایانی

در این مطلب، با بیان مشکلات موجود در زمینه موهای آسیب دیده با رنگ، مواد شیمیایی و عوامل طبیعی پرداختیم. هم‌چنین دو مورد از روش‌های ترمیم موهای آسیب دیده شامل کراتینه کردن و ریباندینگ مو را مورد بررسی قرار دادیم.

مقایسه این دو روش نشان داد با وجود رواج هر دو روش، به دلیل برخی تفاوت‌ها در تاثیر هر یک از آنها بر تقویت یا تخریب موها، اغلب کراتینه کردن موها را بر روش ریباندینگ ترجیح می‌دهند.

هم‌چنین مراحل پس از انجام کار نیز بررسی و تفاوت‌های آن نیز مورد توجه قرار گرفت. ضمن اینکه بر مراقبت‌های پس از ریباندینگ و امکان انجام آن در منزل نیز مروری داشتیم.
در ادامه به بیان مراقبت‌های مورد نیاز برای موهای ریباندینگ شده پرداختیم و ضمن مقایسه دو روش، برتری نسبی کراتینه را از نظر عموم یادآور شدیم.

مشاور فروشگاه
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *